Virksomhed-by

bo_logo

Projektperiode: 2017-2018

Center for Studier i Kulturarvsforskning og -formidling opstarter i 2017 et projekt, der skal undersøge, hvad der kendetegner virksomhedsudvikling i provinsen, og særligt hvordan virksomheder har indflydelse på og er med til at skabe det lokalområde, som de er fysisk placeret i.

I projektet fortælles en række virksomhedshistorier fra Limfjordsområdet i perioden fra slutningen af 1800-tallet og frem til i dag. Historierne tager udgangspunkt i både den historisk set alment kendte provinsvirksomhed, (som eks. jernstøberiet, cykelfabrikken, landbrugsmaskine-producenten (Willemoes)), men også i den højteknologiske udviklingsvirksomhed, som undtagelsesvist placeres eller opstår i provinsen (som eks. B&O, Lyngsøe).

En samlet udgivelse om vores undersøgelser af virksomheder i provinsen er udgivet ultimo 2018, se pressemeddelelse herunder:

Pressemeddelelse.1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.