Agger tange

agger-tange

Projektperiode: 2017-2019

LIMSAM og Center for Studier i Kulturarvsformidling, AAU planlægger et studie af de menneskelige, erhvervsmæssige og kulturelle konsekvenser af Agger tanges gennembrud i 1825, med særligt fokus på Agger tange befolkningens tilpasning til naturkatastrofen.

I dette projekt vil vi sætte historisk fokus på, hvordan en udsat befolkning fra udkanten af Danmark for godt 200 år siden migrerede ind i Limfjorden og over et århundrede kom til at tilpasse sig, sætte præg på og forandre demografi, erhverv og mentale orienteringer i særligt den vestlige Limfjord. Herved fremskrives og re-aktualiseres en del af vores materielle og immaterielle kulturarv, der har med både naturkatastrofer, migration, samt socio-kulturelle forandringer og tilpasninger at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *